lauantaina, toukokuuta 17, 2008

Shutterspeed (Channel10)

Microsoftin tyypit on aloittaneet Shutterspeed-nimisen videopodcastin jossa puhutaan valokuvauksesta. Eka jakso aika perusasiaa, mutta ihan mielenkiintoista silti.

http://blogs.msdn.com/prophoto/archive/2008/05/16/shutterspeed-on-microsoft-channel-10.aspx

Olen jo hyvän aikaa odotellut josko Microsoftilta tulisi järjellinen Photoshopin kilpailija, itse ole toistaiseksi minimoinut Photoshop-tyylisen jälkikäsittelyn ja tyytynyt siihen mitä DPP:llä saa aikaan. Paint.NET sitten lisäksi jos DPP ei riitä.

torstaina, toukokuuta 15, 2008

Disney Live! Nalle Puh ja valokuvaus

Saatiin pari päivää sitten tuttavilta ilmaislippu otsikon esitykseen ja pitihiän sinne sitten mennä lasten kanssa (harmi vaan että Ellu oli kuumeessa, mentiin sitten Camillan koulukaverin kanssa).

Syynäsin etukäteen mahtaisiko siellä valokuvaus olla sallittua ja löysinkin Live Nation -nimisen firman sivuilta tilaisuuden tiedot. Siellä mainitaan mm seuraavaa:

KIELLETYT ESINEET
Kameroiden, videoiden, nauhureiden ja muiden tallennuslaitteiden tuominen esitykseen sekä valokuvaaminen ja äänittäminen ovat ehdottomasti kiellettyjä.

No, ei siinä mitään, näin jo arvelinkin etukäteen. Jätin siis kamerat kotiin. Ihmetys oli kuitenkin suuri kun tilaisuuden aluksi ilmoitettiin että mm valokuvaus omaan käyttöön oli sittenkin sallittua, ja kyllähän ihmiset pokkareillaan ja kännyköillään kuvia sitten räpsivätkin. Ei tämä nyt suuren suuri menetys ollut, mutta olisin kuitenkin voinut kameran sitten ottaa mukaan ja muutaman kuvan muistoksi ottaa kun kerran paikalla oltiin.

Muutenkin hiukan ihmetytti em sivulla puhe siitä että esitys olisi ollut jotenkin "jääshow". Ei sillä jään kanssa ollut muuta tekemistä kuin että se järjestettiin jäähallissa. Jäätä ei näkynyt pätkääkään, luistimista puhumattakaan.