maanantaina, lokakuuta 17, 2011

Vuoden Luontokuva 2011

Kävin taas vuotuisessa luontokuvatilaisuudessa sunnuntaina ja sitä edeltävässä lauantaina pidetyssä Suomen Luonnonvalokuvaajien syyspäivillä, molemmat Finlandia-talolla. Molempina päivinä oli paikalla hyvin porukkaa, vaikka enemmänkin olisi paikalle mahtunut etenkin lauantaina. Syyspäivät olivat vieläpä ilmaistilaisuus ja sisältö oikein laadukkaita valokuvausesityksiä suomen ja maailman eturivin kuvaajilta.

Erityisesti jäivät mieleen nämä:

Bence Maten erittäin ansiokkaat tarinat hänen valokuvausuransa rakentumisesta ja erittäin innovatiivisesta lähestymistavasta mm piilojen rakennuksessa ja salamakuvauksessa. Jari Peltomäki ansiokkaasti tulkkasi, vaikka salamakuvaus ei selvästikään ole ihan ominta aluetta.

Markus Varesvuon esitys lauantaina kirjaprojektin tiimoilta.

Kai Jensenin esitys sunnuntaina Norjan luontokuvauksesta.

Henrik Lundin esitys sunnuntaina, jossa hän kertoi oman kuvaamisensa taustoja. Erittäin hienoja kuvia, ja vieläpä kotinurkilta. Bencen ja Markuksen mahtavat kuvat vielä ymmärtää koska he tekevät sitä päätoimisina kuvaajina, mutta Henrik kuvaa vapaa-aikanaan joten erityisen arvostettavaa että pystyy noin hienoa jälkeä saamaan aikaan.

Mielenkiintoiset keskustelut Markus Varesvuon ja Jari Peltomäen kanssa esitysten tauoilla. Molemmat ovat osa lintukuva.fi –tiimiä joka on tehnyt ja tekee jatkossakin yhteistyössä upeita kirjoja.

Linkkejä:

Ja tietysti http://palkitut.vuodenluontokuva.fi/, josta selviää että Kafan ansiokas kettukuva voitti vuoden luontokuva-kilpailun tänä vuonna!