keskiviikkona, elokuuta 05, 2009

Lisäluukku Oasiksen takaosaan

Niin kuin aikaisemmin mainitsin, ostin Vesseliltä yhden pyöreän 6” luukun laitettavaksi Oasiksen takaosaan. Tänään sain viimein tarpeelliset ruuvit ja puuttuvat työkalut hommattua. Luukku on nyt kiinni ja näyttää siltä kuin se olisi siinä uudesta lähtien ollut. Aikaa meni yhteensä ehkä tunti kaikkinensa. Muutama kuva projektista:

IMG_0532IMG_0533

IMG_0534 IMG_0536

IMG_0538 IMG_0541

Reiän alta pilkottaa peräsimen ohjausnaru, se menee tuossa kohtaa jo muoviputken suojissa. Sitä on syytä hiukan varoa reikää tehtäessä. Itse sahasin reiän ohutkärkisellä sahalla, onneksi en vahingossa osunut voimalla tuohon putkeen.

maanantaina, elokuuta 03, 2009

Porkkalassa loman viimeisenä päivänä

Eilen oli kesäloman viimeinen päivä. Käytiin koko perheellä Porkkalassa, Camin kanssa mentiin vierasvenesatamasta kajakilla ja muut menivät autolla + jalan, tavattiin rantakallioilla ja syötiin eväät. Takaisin tulin sitten yksin, piti lähteä vesisateen alta pois eikä tytöt enää halunneet mukaan. Alunperin ajattelin että olisin käynyt Vårnäsin joella ja katselinkin veteenlaskupaikkaa museosillan kupeesta mutta tilapäissillan ali ei pääsekään kajakoimaan joten jäi se joki tällä erää katsastamatta.

On muuten osoittautunut hyödylliseksi vanha ja hyvin palvellut Ixus 400, ihan kelpo kuvia tulee edelleenkin vaikka ikää on jo aika monta vuotta. Ja on hiukan nopeampi kaivaa esille kuin 5D joka tuollakin reissulla oli kyllä mukana 300/4 IS:n kera :)

IMG_0524IMG_0527

Ixukseen korjattiin reilu vuosi sitten takuuna kenno, johon oli iskenyt tunnettu vika. Melkein olin jo heittänyt menemään kun kuvat meni sutuiksi, mutta onneksi tajusin kysyä JAS tekniikasta korjausta. 4 megapikseliäkin on oikein passeli määrä, ei tule yltiöisoja tiedostojakaan. 5D:llä sitten napsitaan resoluutiota vaativat otokset kuitenkin.