lauantaina, elokuuta 01, 2009

Kajakkituunausta

   Kävin eilen ostamassa Vesseliltä 6 tuuman twist & seal luukun (eli sellainen pienempi luukku joka on Oasiksessa etuosassa). Aion laittaa sen Oasiksen takaosaan taemman istuimen taakse. Osittain sen vuoksi että takan olevan runkotilan saa hyödynnettyä paremmin ja osittain sen vuoksi että takaosaan runkoa saa kiinnitettyä paremmin lisävarusteita. Taemman istuinluukun kautta, joka on siis istuimen edessä, ei mitenkään yllä kädellä rungon takaosaan sisäkautta. Täytyy vielä käydä ostamassa ruuvit ja mutterit luukun kiinnittämiseksi niin pääsee itse asiaan. Ruuvit puuttuivat luukkupaketista sen vuoksi että se on ajateltu kai varaosaksi vanhemman mallisen luukun tilalle ja entiset ruuvit pitäisivät kelvata.

IMG_0516IMG_0517IMG_0519

Niin kuin kuvista näkyy, paketissa on itse luukku, kiinnitysvastakappale ja luukun ja rungon väliin laitettava tiiviste. Kiinnitysvastakappale ei ole yhtenäinen ympyrä vaan se on reunalta katki jotta sen saa pyöreästä runkoon leikatusta aukosta ujutettua sisäpuolelle.

Vesseli mainitsi että on ottamassa jossain vaiheessa myyntiin myös Torqeedon kajakkeihin tarkoitetun sähkömoottorin, tarkoittanee tätä Ultralight-mallia. Mun mielestä tuosta voisi tuotteistaa vielä erikseen Hobie-mallin jossa moottori sijoittuisi Mirage Driven (poljinmekanismi) paikalle ja kiinnittyisi samoihin kiinnityspisteisiin. Etenkin Oasiksella yksin liikuttaessa se voisi hyvin olla etummaisessa aukossa ja silti jäisi vielä taemmat polkimet käyttöön.

Olen jo aikaisemmin hiukan katsellut Minn Kota yms varusteperämoottoreita, mutta monet taitavat olla hiukan huonosti soveltuvia kajakkikäyttöön. Merivettä ei monet tunnu kestävän eikä runkorakenne niissä yleensä oikein vakuuta, paljon heppoisen oloista muovia jota ainakin sellaisenaan epäilyttäisi lähteä modaamaan. Alumiini tai joku muu kevytmetalli olisi aivan eri asia.

perjantaina, heinäkuuta 31, 2009

Lomareissu Italian Como-järvelle kesäkuussa

Taas lomatauon jälkeen jotain tännekin. Käytiin vaihteeksi Italiassa perhelomalla kesäkuussa, majailtiin Villa Edy-nimisessä paikassa Tremezzon kylässä Como-järven länsireunalla. Tremezzo on melkein vastapäätä Italian kauneimmaksi kaupungiksi tituleerattua Bellagiota.

Pari tiiseriä ja loput (yht 14) kuvaa täällä.