keskiviikkona, huhtikuuta 21, 2010

Kuvakirjoja

Tilasin joku aika sitten muutaman kirjan vuoden 2009 kuvista, tein saman vuosi sitten joten siitä alkaa tulla jo perinne. Niitä on nyt reilu viikko tuossa hypistelty, ja täytyy sanoa että on ne kuvat ihan eri näköisiä kun niitä katselee paperilla isona. Tilauksen tein edellisvuoden tapaan saksalaisesta www.fotobuch.de –kaupasta, laatu on niin hyvä etten ole katsonut vielä aiheelliseksi testailla muita. Tilasin kaksi Professional 30x30cm kokoista kirjaa, toisessa n 150 ja toisessa n 100 sivua. Hintaa kertyi n 300 euroa yhteensä, mutta nuo ovat todella hyvälaatuisia ja isokokoisia.

Vaikka sivusto on saksankielinen niin suunnittelusoftasta saa myös englanninkielisen version. Hiukan tälläkin kertaa ihmetytti se, että softa itse ei kysele luottokortteja ymv, vaan ne piti kuitata tiedostojen lähetyksen jälkeen erikseen. Taisi olla viimekin vuonna sama juttu, mutta oli jo päässyt unohtumaan.

Yleishuomiona koko jutusta se, että kirjan teko on yllättävän aikaa vievää hommaa. Kuvien valikointiin ja sivujen suunnitteluun kului kalenteriaikaa varmaan kuukauden päivät kaikkinensa.

Porkkalassa parina viime viikonloppuna

Käytiin viime viikonloppuna Ellun ja Aadan kanssa Porkkalassa. Julmetun kova tuuli koko ajan ja kylmä meinasi tulla vaikka oli pipokin päässä. Ellu keräili jäätaideteoksia kivelle:

Harjoittelin hiukan lintujen kuvaamista, mutta lokkeja kummempia ei hollille osunut tällä kertaa:

Kiviä on hiukan helpompi kuvailla kuin lintuja, eivät lennä niin helposti karkuun :)

Edellisenä viikonloppuna kävin myös Porkkalassa, tällä kertaa yksin ja ihan niemen kärjessä. Aamuauringossa yritin saada lintuja tähtäimeen mutta millejä pitäisi olla enemmän jos meinaa lähempää linnuista saada kuvia. Muitakin kuvaajia siellä näkyi, paljon isompien objektiivien kanssa kuin mitä minulla oli (300+1,4). En nyt kuitenkaan vielä päättänyt investoida auton hintaa kuvauskalustoon…

En tiennytkään että ruotsinlaivat kulkevat noin läheltä: