lauantaina, lokakuuta 23, 2010

Jalustan kanssa Meikossa

Kävin viime viikolla taas Meikossa kuvailemassa, tällä kertaa jalusta oli hyvinkin tarpeen. Tuuli oli paikoitellen erittäin kovaa ja jalustaa sai pidellä kädellä paikoillaan (varovasti, keskiputken alapäästä “roikottaen”).

Loppua kohti valotusajat venähti puoleen minuuttiin, aurinko kun laskee jo siinä kuuden aikoihin. Tarttee töitten jälkeen jo pitää hiukan kiirettä että ehtii laskun aikaan oikeaan paikkaan.

IMG_5773IMG_5800IMG_5810IMG_5822

maanantaina, lokakuuta 18, 2010

Kohti valoa

Eilen paljastettiin vuoden 2010 luontokuva: Pekka Tuurin ottama Kohti valoa. Hieno kuva, ja ensimmäinen voittava vedenalaiskuva kuulemma.

Tuttavani Olli Korhonen oli myös kisassa mukana, mutta harmittavasti jäi juuri riman alle: “Aallon harjalla” Vuoden luontokuva 2010-kilpailussa

Olin Finlandia-talolla koko päivän katselemassa kuvia ja kuvaesityksiä. Esityksistä jäivät erityisesti mieleen nämä:

Benjam Pöntinen: Kettumainen kesä.

Benjam oli kuvannut kolme kuukautta neljää ketunpoikaa pohjanmaalla. Hienoja kuvia, mutta jotenkin ehkä olisi voinut olla vielä vaikuttavampia jos ketut kerran suhteellisen kesyjä olivat. No, ei ne kesyinäkään varmaan ihan helppoja kuvattavia ole. Tästä on ollut useissa lehdissäkin juttu, mm hesarin kuukausiliitteessä.

http://www.pontinen.fi/

Staffan Widstrand, Ruotsi: Wild Wonders of Europe

Staffan on ollut vetäjänä Wild Wonders of Europe –projektissa jossa sponsoreina on ollut mm National Geographic ja Nokia. Projektin tavoitteena on ollut näyttää erityisesti eurooppalaisille miten paljon ja monimuotoista luontoa on ihan omalla takapihallamme (noin kuvaannollisesti). Todella hienoja kuvia! Sen verran hyvä myyntipuhe oli, että kävin heti esityksen jälkeen ostamassa projektista tehdyn kirjan. Nokialta tulee kuulemma lähiaikoina joku uusi puhelin/puhelimia joissa on esiasennettuina (?) projektin tuottamia kuvia.

http://www.wild-wonders.com/

http://www.wild-wonders.com/blog

J-P Metsävainio: Katse ulkoavaruuteen

Etukäteen jopa epäilin viitsinkö mennä kuuntelemaan ollenkaan, mutta onneksi menin! Todella hienoja kuvia ulkoavaruuden tähtisumuista yms. Olen vastaavia joskus ohimennen nähnyt mutta vasta nyt kun kuuntelin tarinan kera niin mielenkiinto heräsi. Esitys herätti myös keskustelua käytetystä tekniikasta, miten seurantajalusta toimii, kuinka valotukset yhdistetään, miten suuntaus tapahtuu jatkovalotuksilla jne. Niistä olisi ehkä voinut hiukan enemmän tarinoida.

http://astroanarchy.zenfolio.com/

Staffan Widstrand, Ruotsi: Pantanal

Staffan piti myös toisen esityksen jossa korvasi matkavaikeuksien takia peruuntuneen David Doubiletn esityksen. Esitys kertoi Pantanalin kosteikkoalueesta etelä-amerikassa. Uskomattoman hieno paikka ja todella hienoja kuvia!

http://www.pantanal.org/Mainpant.htm

http://www.staffanwidstrand.se/