torstaina, joulukuuta 16, 2010

Talvimaisema

Meiko viime viikonloppuna:

IMG_6224

keskiviikkona, joulukuuta 15, 2010

Kesällä ja talvella

Hoksasin juuri että minullahan on mielenkiintoinen kuvapari otettu samasta paikasta ja kohteesta. Oheiset kuvat ovat molemmat otettu Meikon luonnonsuojelualueelta ja vieläpä samasta tolpasta joka jököttää järven pohjassa. Tosin talvikuvassa tolppaa peittää paksu lumikerros ja kuva on otettu melko tarkkaan vastakkaisesta suunnasta. Kuvausajankohdille on eroa melko tasan 7kk ja polttovälissäkin on n 16-kertainen ero.

IMG_2460IMG_6209

tiistaina, joulukuuta 14, 2010

Itsenäisyyspäiväreissun maisemia Suonenjoelta

Käytiin tyttöjen kanssa Suonenjoella itsenäisyyspäivän viikonloppuna, sieltä muutama kuva jäi saaliiksi:

Nokisenkoskelta:

IMG_6148

Suonenjoella meijerin sillan lähistöltä. Vastarannalla puikkelehti saukko (luulisin), mutta mulla ei objektiivien millit riitä alkuunkaan joten se jäi kuvaamatta.

IMG_6165 IMG_6173

IMG_6167

IMG_6160

sunnuntaina, joulukuuta 12, 2010

Lumisateessa Linlossa

Kävin viikonloppuna pariinkin otteeseen kuvaamassa kun oli hyvät ilmat. Erityisen hyvä kuvausilma oli lauantaina, kun pyrytti todella kovasti lunta. Pakkastakaan ei ollut kuin viitisen astetta. Kävin lumikengillä tallustamassa pitkästä aikaa Linlon ulkoilusaarella. Muistui taas mieleen miten hikistä hommaa lumikenkäily onkaan, etenkin noin kevyellä pakkasella. Oli vielä toppatakkikin päällä niin hiki lensi.

Sen verran kauan edellisestä kerrasta oli, että ajoin vahingossa ensin Upinniemeen saakka kun muistelin että Linlon tie poikkeaa Upinniemen tieltä, mutta sehän erkaneekin Rehndahlin ohi menevältä tieltä. No, lopulta perille päästiin. Kameran suojasin simppelillä pitkästä pakastepussista modatulla “sadesuojalla” joka hoiti hommansa mainiosti. Lumi oli todella märkää ja tunki joka paikkaan joten suoja oli tarpeen.

Pari pilkkijää istui lumisateen seassa:

IMG_6182

IMG_6185

Lumisateista maisemaa:

IMG_6194

Kamera poseeraa kännykameralle. Tässä näkyy kuinka paljon lunta tuli, hetkessä oli tuollainen lumipinnoitus vaikka vähän väliä ravistelin lumia pois:

WP_000027

Umpihangessa taapersin (kuva on feikki sikäli että jäljet on omia, kulkusuunta vaan käännetty kuvausteknisistä syistä):

Linlossa umpihankikävelyllä

WP_000042